Gepubliceerd

Yes, vanuit mijn passie naar een doel

Auteurs
tailwind-nextjs-banner

Yes, vanuit mijn passie naar een doel

De bekende gezegde; "Doe wat je het allerleukst vindt en je zult nooit een dag in je leven werken." Met die gedachte in het achterhoofd, waar wachten we nog op? Laten we daar vandaag mee beginnen!

Waar het begon

Toen ik jong was, merkte mijn opa op dat mijn tekenvaardigheden best goed waren, dit motiveerde mij om daar iets mee te gaan doen. Hij was een timmerman in een klein dorp, en hij leerde me hoe ik met een zaagmachine moest omgaan, maar ook hoe ik moest schilderen en slijpen. Hij maakte het mogelijk voor mij tekeningen toen op papier tot leven te brengen.

Tip: Ik ontdekte op jonge leeftijd wat ik graag in was, maar het hoeft dan niet te zeggen dat je snel deze passie voortzet. De sleutel hierbij is om te vinden waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen, en hopelijk komen die twee samen.

Bouwen aan je skills

Het was de tijd die ik met mijn opa creatief doorbracht die me ertoe aanzette om naar een creatieve school te gaan. Mijn studietijd begon aan de Sint Lucas in Boxtel, Nederland. Hier vormden zich mijn eerste vaardigheden als webdesigner en animator. Het eerste project waarin ik echt geïnteresseerd raakte, was interactieve design. De bewegingen zelf gaven me veel plezier. Dit was allemaal toen nog met Adobe Flash, om interactie toe te voegen moest je programmeren, wat destijds een eye-opener was.

Tip: Als je vindt waar je goed ik ben, om arm dat en maak jezelf beter. Zie en neem die mogelijkheid om jezelf beter te maken. Ik het had geluk om een school te vinden die mij de tools bood om mezelf te ontplooien in interactive design en webdesign. Tegenwoordig is de grootste bron van informatie een simpele zoekterm of AI prompt van je verwijderd.

First job

Na een mooie stage periode als webdesigner bij Compubase besloot ik daar om full-time aan de gang te gaan. Ik zocht een bedrijf dat lekker dicht bij huis zat en waar ik ervaring op kon bouwen met tot het ontwikkelen van website. Het type cms wat ze daar gebruiken is Drupal. Het is 1 van de meeste populaire alternatieven voor Wordpress en waarschijnlijk vast gebruikt wordt in website die jij dagelijks bezoekt. Hier vormde ook mijn liefde voor development. Een plat-ontwerp maken triggerde mij niet meer zo erg, en ik was klaar om meer te leren. Dus ik ging vol op programmeren.

Tip: Door mijn passie te volgend ontdekte ik het vakgebied waar mijn passie mijn 100% aandacht pakte. Programmeren was iets wat ik totaal niet zag zitten op school toen in met design bezig was, nu gebruik ik het in mijn voordeel om met deze blik een inzicht te hebben in UI en UX-development.

Van passie naar praktijk

Meer geavanceerd werk zou kunnen doen. Ik kreeg een baan bij een marketingbureau communicatiebureau in Apeldoorn genaamd Emotion. Ze waren op zoek naar een "front-end developer voor interactie". Ik kwam in een team terecht met vijf andere gelijkgestemde individuen. Er was een leercurve, ik moest wel veel technieken en stijlen opnieuw leren op een veel hoger niveau. Alles van het Craft CMS tot JavaScript tot Vue.js. Ik begon de relatie tussen ontwerp en klantbeleving te ontdekken, en leerde samen te ontwikkelen en te optimaliseren.

En nu dan?

Met 11 jaar ervaring op mijn cv is het nu tijd om het roer in eigen handen te nemen en mijn passie voor werken vanuit huis te vervolgen. Ik kijk er naar uit om nieuwe mensen te ontmoeten en te zoeken naar freelance en remote jobs.

Het is nooit te laat om je passie te volgen, mijn opa zei me altijd; “Doe waar je goed in bent dan komt de rest vanzelf”. Met het nemen van de juiste stappen voor jouw openen kansen die jouw passie in een mooi doel kunnen vormen.